CCV / SCM gecertificeerd voor verzekeraar!
's Werelds eerste elektronische sleutel beveiliging!
Geschikt voor elke auto met keyless!
SCMDEALER WORDEN?Inschrijven nieuwsbrief
0

Op zoek naar onderhoud aan uw keyless protector? Ga naar onze onderhoudspagina.Bent u op zoek naar onderhoud aan uw keyless protector? Ga naar onze onderhoudspagina.Lees meer

CCV / SCM gecertificeerd voor verzekeraar!
's Werelds eerste elektronische sleutel beveiliging!
Geschikt voor elke auto met keyless!

Op zoek naar onderhoud aan uw keyless protector? Ga naar onze onderhoudspagina.Bent u op zoek naar onderhoud aan uw keyless protector? Ga naar onze onderhoudspagina.Lees meer

Door Keyless Protector Benelux, 29 maart 2019

ADAC: "keyless entry, groot gemak en groot diefstalgevaar"

In 2018 is er in Duitsland een grootschalig onderzoek gedaan door de Duitse wegenwacht, de ADAC. Zij hebben zich verdiept in welke voertuigen het meest vatbaar zijn voor de zogenaamde ‘Relay Attacks’. Dit is een techniek waarbij autodieven op afstand in staat zijn om een auto te ontgrendelen en zelfs te starten door het signaal van de bijbehorende autosleutel te versterken.

De resultaten van dit onderzoek zijn vrij zorgwekkend te noemen omdat bijna alle systemen in zeer korte tijd te hacken zijn. De materialen die deze dieven nodig hebben om een relay attack te plegen zijn voor slechts een paar honderd euro te koop. Dit in combinatie met lage weerstand die keyless systemen hiertegen kunnen bieden maken dit probleem enorm.

Vrijwel elk voertuig van alle grote automerken dat uitgerust is met een keyless entry of keyless start systeem loopt gevaar. Een totale lijst van alle geteste voertuigen kunt u hier vinden.

Diefstalrisico-lijst-adac-keyless-entry.pdf

Hoe werkt een ‘Relay Attack’?

In simpele taal houdt dit in dat het signaal van de sleutel wordt versterkt. Om de techniek te kunnen toepassen zijn twee personen nodig.

  • De eerste persoon staat naast het voertuig en gebruikt een zender om het signaal van de auto te versterken en zo de sleutel na te kunnen bootsen.
  • Vervolgens stuurt deze crimineel het signaal door naar de tweede persoon die zich in de buurt van de woning of kantoor bevindt.
  • De zender van de tweede crimineel fungeert als een doorgeefluik om dit signaal naar de sleutel toe te sturen. De sleutel die zich in het huis of pand bevindt reageert hierop en stuurt het juiste signaal terug.
  • Dit signaal wordt ontvangen door de eerste persoon en kan hiermee de auto openen zonder het slot of deur te hoeven forceren. In veel gevallen is het zelfs mogelijk om de auto te starten omdat dit via hetzelfde signaal gebeurt.

Dé oplossing voor relay attack

Om diefstal middels relay attack tegen te gaan zijn er twee opties; De meest voor de hand liggende optie is dat u bij uw dealer de keyless functie van uw auto en sleutel uit kunt laten schakelen. Dit houdt dan ook in dat u zelf ook niet meer gebruik kunt maken van dit systeem.

Er is nu ook een oplossing waardoor u uw voertuig kunt beveiligen tegen relay attacks én uw keyless systeem kunt blijven gebruiken. De Keyless Protector is een vrij simpele doch zeer effectieve manier om uw sleutel af te schermen tegen deze diefstalsoftware.

De Keyless Protector werkt als een klem om de batterij in uw autosleutel, die zichzelf uitschakelt zodra uw keyless systeem de auto op slot zet. Hierdoor is de sleutel niet langer te detecteren en beveiligd tegen inbreuk op het signaal. Zodra u zich weer naast uw auto bevindt tikt u tweemaal op uw autosleutel om deze weer te activeren. U kunt uw keyless systeem gewoon weer gebruiken zoals uw gewend bent.

Deze oplossing is goedkoop, simpel en doeltreffend. Bovendien behoudt uw voertuig de fabrieksgarantie!

Ga naar B2B pagina
Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking