CCV / SCM gecertificeerd voor verzekeraar!
Geen keyless diefstal meer!
's Werelds eerste elektronische sleutel beveiliging!
Geschikt voor elke auto met keyless!

Zo krijgt u uw Polestar SCM KE01 gecertificeerd

Polestar 2

U heeft recent een Polestar aangeschaft en wil deze verzekeren. Uw verzekeraar eist dat uw voertuig een goede voertuigbeveiliging heeft om de Polestar in dekking te nemen. Waarschijnlijk heeft u een 'KE01 aanvullende maatregel noodzakelijk' bericht ontvangen. Wij leggen graag uit wat dit inhoudt en hoe u hieraan kunt voldoen.

CCV / SCM voertuigbeveiliging

SCM is het keurmerk voor alle vormen van voertuigbeveiliging en geldt als de norm in Nederland. Een voertuigbeveiliging dat een SCM certificaat heeft voldoet aan alle eisen die uw verzekeringsmaatschappij stelt om het voertuig in dekking te nemen. SCM maakt onderscheid in verschillende niveau's in voertuigbeveiliging, te weten SCM klasse 1 tot en met SCM klasse 5.

Hier is recent een subniveau aan toegevoegd dat zich specifiek richt op de beveiliging van keyless entry systemen. Dit laber heet SCM KE01 Keyless entry/go.

Polestar 2 SCM certificaat af-fabriek op basis van de KE01 certificering

Momenteel is het af-fabriek klasse 3 alarm van Polestar 1 en 2 alleen beschikbaar met een "aanvullende  maatregel KE01" tegen relay attack. Zonder deze aanvullende maatregel mag geen SCM certificaat worden afgegeven en kan ook het af-fabriek systeem niet worden goedgekeurd. Met de KE01 Keyless Protector kan het af-fabriek systeem wel goedgekeurd worden en het voertuigen worden voorzien van een SCM certificaat voor de verzekering. De Polestar loopt hiermee vooruit op de regelgeving om toch het af-fabriek alarm goedgekeurd te krijgen.

Wat is een Relay attack?

Bij een relay attack kan een inbreker op afstand de autosleutel uitlezen en het signaal dat ervoor zorgt dat het keyless entry systeem automatisch de auto ontgrendelt versterken. Zo kan de auto op afstand geopend worden zonder dat de inbreker beschikt over de sleutel. Een regulier alarmsysteem houdt dit niet tegen. Een Keyless Protector wel.

De KE01 Keyless Protector

De Keyless Protector is specifiek ontwikkeld om uw autosleutels te beveiligen tegen een relay attack. Ook de autosleutels van uw Polestar zijn met de Keyless Protector perfect te beveiligen! De Keyless Protector werkt als een klem om de batterij in het batterijcompartiment van uw autosleutel. Door middel van een bewegingssensor verbreekt de Keyless Protector de verbinding tussen sleutel en batterij. Zo is de sleutel niet meer uit te lezen door hacking apparatuur en voldoet uw Polestar aan de nieuwe SCM KE01 keyless entry/go eis van uw verzekeraar!

bestel direct

Nieuws Wat je moet weten over Keyless Protection

 • KE01 Keyless Protector voor MOTOR 15 Jul

  Nieuws KE01 Keyless Protector voor MOTOR

  De Keyless Protector heeft zich inmiddels ruimschoots bewezen als dé beveiligingsoplossing om auto’s tegen een relay attack te beschermen. Helaas zijn niet alleen auto’s het slachtoffer van diefstal door een relay attack. Ook motoren worden in veelvoud door een hack op afstand gestolen. Gelukkig is de Keyless Protector nu ook beschikbaar voor motoren!

 • Keyless Protector bij BNR Nieuwsradio 26 Mei

  Nieuws Keyless Protector bij BNR Nieuwsradio

  Per 1 januari 2021 heeft Kiwa SCM de beveiligingsmaatregelen omtrent keyless entry systemen flink aangescherpt. Kiwa SCM certificatie manager Henk van Vliet sprak over deze wijzigingen met Wouter Karssen en Meindert Schut in de Nationale Autoshow van BNR nieuwsradio.

 • Autodieven strippen vijf BMW's in één nacht 15 Mar

  Nieuws Autodieven strippen vijf BMW's in één nacht

  In de nacht van 18 januari hebben inbrekers de interieurs van vijf BMW's gestript. Hierbij werden onder andere het stuur, de navigatie en airbag uit de auto’s gehaald. De inbrekers kwamen binnen door middel van het Keyless entry systeem van de auto’s.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »