CCV / SCM gecertificeerd voor verzekeraar!
Geen keyless diefstal meer!
's Werelds eerste elektronische sleutel beveiliging!
Geschikt voor elke auto met keyless!

Zo krijgt u uw Polestar SCM KE01 gecertificeerd

Polestar 2

U heeft recent een Polestar aangeschaft en wil deze verzekeren. Uw verzekeraar eist dat uw voertuig een goede voertuigbeveiliging heeft om de Polestar in dekking te nemen. Waarschijnlijk heeft u een 'KE01 aanvullende maatregel noodzakelijk' bericht ontvangen. Wij leggen graag uit wat dit inhoudt en hoe u hieraan kunt voldoen.

CCV / SCM voertuigbeveiliging

SCM is het keurmerk voor alle vormen van voertuigbeveiliging en geldt als de norm in Nederland. Een voertuigbeveiliging dat een SCM certificaat heeft voldoet aan alle eisen die uw verzekeringsmaatschappij stelt om het voertuig in dekking te nemen. SCM maakt onderscheid in verschillende niveau's in voertuigbeveiliging, te weten SCM klasse 1 tot en met SCM klasse 5.

Hier is recent een subniveau aan toegevoegd dat zich specifiek richt op de beveiliging van keyless entry systemen. Dit laber heet SCM KE01 Keyless entry/go.

Polestar 2 SCM certificaat af-fabriek op basis van de KE01 certificering

Momenteel is het af-fabriek klasse 3 alarm van Polestar 1 en 2 alleen beschikbaar met een "aanvullende  maatregel KE01" tegen relay attack. Zonder deze aanvullende maatregel mag geen SCM certificaat worden afgegeven en kan ook het af-fabriek systeem niet worden goedgekeurd. Met de KE01 Keyless Protector kan het af-fabriek systeem wel goedgekeurd worden en het voertuigen worden voorzien van een SCM certificaat voor de verzekering. De Polestar loopt hiermee vooruit op de regelgeving om toch het af-fabriek alarm goedgekeurd te krijgen.

Wat is een Relay attack?

Bij een relay attack kan een inbreker op afstand de autosleutel uitlezen en het signaal dat ervoor zorgt dat het keyless entry systeem automatisch de auto ontgrendelt versterken. Zo kan de auto op afstand geopend worden zonder dat de inbreker beschikt over de sleutel. Een regulier alarmsysteem houdt dit niet tegen. Een Keyless Protector wel.

De KE01 Keyless Protector

De Keyless Protector is specifiek ontwikkeld om uw autosleutels te beveiligen tegen een relay attack. Ook de autosleutels van uw Polestar zijn met de Keyless Protector perfect te beveiligen! De Keyless Protector werkt als een klem om de batterij in het batterijcompartiment van uw autosleutel. Door middel van een bewegingssensor verbreekt de Keyless Protector de verbinding tussen sleutel en batterij. Zo is de sleutel niet meer uit te lezen door hacking apparatuur en voldoet uw Polestar aan de nieuwe SCM KE01 keyless entry/go eis van uw verzekeraar!

bestel direct

Nieuws Wat je moet weten over Keyless Protection

 • Autoblog test de Keyless Protector 17 Sep

  Nieuws Autoblog test de Keyless Protector

  De Keyless Protector heeft zich al een aantal jaar bewezen als dé oplossing tegen een relay attack. Zeker nu Kiwa SCM de Keyless Protector officieel erkent heeft als KE01 maatregel is het hoog tijd voor de heren van Autoblog.nl om het eens zelf uit te testen!

 • BMW van Tom Cruise gestolen via relay attack 29 Aug

  Nieuws BMW van Tom Cruise gestolen via relay attack

  Tijdens opnames van de nieuwe Mission: Impossible 7 film in Birmingham werd de BMW X7 van Tom Cruise gestolen. De auto werd gestolen via de relay attack diefstaltechniek, waarbij de sleutel op afstand uitgelezen wordt.

 • Brabantse dorpen wederom slachtoffer van criminele autobendes 06 Aug

  Nieuws Brabantse dorpen wederom slachtoffer van criminele autobendes

  In slechts 40 seconden werd de Volkswagen Golf van Jorg uit Heesch leeggeroofd. Alle digitale systemen werden verwijderd, terwijl de auto geen énkel braakspoor of andere schade had. De Golf is slachtoffer van een keyless entry hack geworden, beter bekend als een relay attack. In het Eindhovens dagblad doet hij zijn verhaal.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »