CCV / SCM gecertificeerd voor verzekeraar!
's Werelds eerste elektronische sleutel beveiliging!
Geschikt voor elke auto met keyless!
SCMDEALER WORDEN?Inschrijven nieuwsbrief
0

Op zoek naar onderhoud aan uw keyless protector? Ga naar onze onderhoudspagina.Bent u op zoek naar onderhoud aan uw keyless protector? Ga naar onze onderhoudspagina.Lees meer

CCV / SCM gecertificeerd voor verzekeraar!
's Werelds eerste elektronische sleutel beveiliging!
Geschikt voor elke auto met keyless!

Op zoek naar onderhoud aan uw keyless protector? Ga naar onze onderhoudspagina.Bent u op zoek naar onderhoud aan uw keyless protector? Ga naar onze onderhoudspagina.Lees meer

Door Fleetaccess, 15 juni 2023

Wordt relay attack vergoed door je verzekeraar?

Autodiefstal is iets wat elke autobezitter nooit mee hoopt te maken. Helaas zijn auto’s, en dan vooral moderne elektrische of hybride auto’s, een populair doelwit van criminelen. Veel van dit soort auto’s worden geopend en gestart met een contactloze sleutel. Keyless entry en keyless start noemen we dat. Deze manier van openen en starten is door criminelen relatief makkelijk te misbruiken, waardoor ze zonder braaksporen zo met uw auto wegrijden. Het feit dat er geen braaksporen zijn, maakt deze vorm van diefstal lastig aan te tonen bij de verzekeraar. In Groot-Brittannië zijn al verschillende slachtoffers van relay attack door hun verzekeraar beschuldigd van fraude.

Relay attack

Bij relay attack verlengen criminelen het signaal waarmee de autosleutel met de auto communiceert om de auto te openen. De ene crimineel gaat met een apparaatje bij de auto staan en zijn handlanger staat zo dicht mogelijk bij de autosleutel, meestal is dit bij de voordeur. Het signaal wordt van de een naar de ander doorgestuurd en de criminelen hebben in een mum van tijd uw auto geopend en gestart zonder dat er ook maar een krasje op de auto zit.

De verzekering

Doordat relay attack geen braaksporen zoals gebroken glas achterlaat op de plek waar de auto gestolen is, is het lastig aan te tonen dat de auto gestolen is. In Nederland stellen verzekeraars sinds 2021 strenge beveiligingseisen voor auto’s met keyless entry. Deze auto’s moeten voorzien zijn van een auto-alarm dat voldoet aan CCV-keurmerk. Dit alarm moet zijn ingebouwd bij een erkend inbouwstation. De certificatie van de auto-alarmen gebeurd door Kiwa SCM. We noemen de goedgekeurde alarmen daarom ook wel SCM auto-alarmen. Is uw auto niet voorzien van een alarm met CCV / SCM certificaat? Dan kan de verzekeraar weigeren om te betalen als uw auto gestolen is.

Keyless protector

Voorkomen is natuurlijk altijd beter dan genezen. Een eenvoudige manier om uw auto te beveiligen tegen relay attack is de Keyless protector. Dit is een klemmetje dat u om de batterij van de autosleutel installeert. Als de sleutel even niet beweegt, schakelt de Keyless protector de batterij uit. De sleutel zendt dan geen signaal meer uit en de auto kan niet geopend worden.

Keyless protector installeren

De Keyless protector is is een SCM erkende maatregel. Wilt u het SCM certificaat ontvangen? Dan dient u de Keyless protector te laten installeren door een SCM erkend bedrijf. U kunt er ook voor kiezen om de Keyless protector als aanvulling op uw SCM alarm te gebruiken, puur voor uw eigen gemoedsrust. In dat geval kunt u de Keyless protector eenvoudig zelf installeren.

Behoefte aan advies?

Wilt u uw auto zo goed mogelijk beveiligen tegen diefstal en heeft u behoefte aan advies daarover? Neem dan contact op met onze experts.

Ga naar B2B pagina
Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking