CCV / SCM gecertificeerd voor verzekeraar!
's Werelds eerste elektronische sleutel beveiliging!
Geschikt voor elke auto met keyless!
SCMDEALER WORDEN?Inschrijven nieuwsbrief
0

Op zoek naar onderhoud aan uw keyless protector? Ga naar onze onderhoudspagina.Bent u op zoek naar onderhoud aan uw keyless protector? Ga naar onze onderhoudspagina.Lees meer

CCV / SCM gecertificeerd voor verzekeraar!
's Werelds eerste elektronische sleutel beveiliging!
Geschikt voor elke auto met keyless!

Op zoek naar onderhoud aan uw keyless protector? Ga naar onze onderhoudspagina.Bent u op zoek naar onderhoud aan uw keyless protector? Ga naar onze onderhoudspagina.Lees meer

Door Keyless Protector Benelux, 4 maart 2019

Slimme autosleutels herprogrammeren de populairste manier van auto-inbraak

Autofabrikanten gaan steeds verder om hun modellen zo rijkelijk mogelijk uit te rusten om de consument zo comfortabel mogelijk hun producten te laten gebruiken. Het automatisch ontgrendelen van de auto is zo’n functie.


Bijna elk groot automerk biedt tegenwoordig de optie ‘keyless entry & start’ op hun modellengamma aan. Dit is een systeem waardoor u met de autosleutel in uw zak slechts naar de auto toe hoeft te lopen en de auto zich automatisch ontgrendelt.

Dit systeem is zeer comfortabel maar helaas ook zeer gevoelig voor diefstal. Dit komt omdat het signaal waarmee de auto en sleutel communiceren met de juiste apparatuur in een handomdraai te imiteren is.
Diefstal op deze wijze is inmiddels dermate populair dat vanaf juni 2019 auto’s met onveilige systemen afgekeurd worden door keuringsinstantie SCM.

Volgens deze instantie zijn 90% van alle auto’s die dit jaar van de productieband rollen kwetsbaar. Dieven misbruiken het keyless systeem om de auto te stelen, maar ook onderdelen uit het interieur te roven, zoals airbags en navigatiesystemen. Dit kan zonder dat de sleutel in de buurt van de auto is.

Vanwege de hoge mate van diefstallen op deze wijze keurt Kiwa auto’s af die hier niet tegen beschermd zijn. Het afkeuren betekent dat kopers van deze auto’s problemen kunnen krijgen met hun verzekering. De getroffen auto’s vallen voornamelijk in de duurdere categorie. Auto’s met een cataloguswaarde van meer dan 50.000 euro hebben bij de meeste verzekeraars een goedkeuring van het beveiligingssysteem nodig. Is die goedkeuring er niet, keert de verzekeringsmaatschappij niet uit bij schade of diefstal.

Misbruiken van keyless entry

Het enige dat benodigd is om een keyless systeem te omzeilen is een apparaat dat het signaal tussen auto en sleutel versterkt. Door het versterken van het signaal ziet de auto dit alsof de sleutel in de buurt is en ontgrendeld zichzelf.
Op deze wijze kan de crimineel zonder moeite de auto openen en leeghalen of meenemen.

De zogenaamde ‘Relay Attack’ methode is te vergelijken met een megafoon, het zorgt ervoor dat het signaal tot wel 800 meter verlengd kan worden. Doordat het signaal dusdanig versterkt kan worden kan de auto recht voor de deur gestolen worden terwijl de sleutel zich in de woning bevindt.

Bescherm uw keyless entry systeem

Hoewel autofabrikanten druk bezig zijn om een oplossing te komen tegen deze vorm van diefstal geven zij ook aan dat het een kwestie van tijd is voordat criminelen ook die maatregel omzeild hebben.

Precies op dat probleem haakt Keyless Protector in. Het is een oplossing die niet te hacken is omdat het een fysieke toevoeging aan uw autosleutel betreft. Het is een goedkope en eenvoudige maar doeltreffende manier waarmee u de Relay Attack criminelen volledig buiten spel zet.

Het systeem schakelt de sleutel uit zodra de auto op slot gaat. Hierdoor is er geen verbinding meer mogelijk tussen auto en sleutel. De sleutel is nu niet meer te dupliceren. Door simpelweg tweemaal op de sleutel te tikken maakt u de sleutel weer ‘wakker’ en functioneert uw keyless systeem zoals u gewend bent.

De Keyless Protector werkt als een soort klem om de batterij die de connectie kan verbreken. Hierdoor is het ook zeer gemakkelijk zelf in de sleutel te plaatsen. Omdat het zo simpel is al het vervangen van de batterij heeft het plaatsen ervan ook geen enkele invloed op uw fabrieksgarantie!

Dankzij de lage kosten en het gemakkelijke installatieproces biedt dit de perfecte oplossing om in combinatie met uw huidige alarmsysteem uw auto optimaal te beveiligen.

Kijk op www.keylessprotector.nl voor meer informatie en om de Keyless Protector te bestellen.

Ga naar B2B pagina
Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking