CCV / SCM gecertificeerd voor verzekeraar!
's Werelds eerste elektronische sleutel beveiliging!
Geschikt voor elke auto met keyless!
SCMDEALER WORDEN?Inschrijven nieuwsbrief
0

Op zoek naar onderhoud aan uw keyless protector? Ga naar onze onderhoudspagina.Bent u op zoek naar onderhoud aan uw keyless protector? Ga naar onze onderhoudspagina.Lees meer

CCV / SCM gecertificeerd voor verzekeraar!
's Werelds eerste elektronische sleutel beveiliging!
Geschikt voor elke auto met keyless!

Op zoek naar onderhoud aan uw keyless protector? Ga naar onze onderhoudspagina.Bent u op zoek naar onderhoud aan uw keyless protector? Ga naar onze onderhoudspagina.Lees meer

Door Keyless Protector, 26 mei 2021

Keyless Protector bij BNR Nieuwsradio

Van Vliet legt in de uitzending van BNR Nationale autoshow nogmaals uit wat het grote gevaar van een relay attack is. Met vrij eenvoudige apparatuur kan het sleutelsignaal op afstand uitgelezen worden. Vervolgens wordt het signaal naar een tweede apparaat ‘verlengt’ en wordt de auto geopend en zelfs gestart zonder dat de sleutel in de buurt is.

Het aantal diefstallen dat op deze wijze plaatsvinden loopt volgens van Vliet de spuigaten uit. Hij vindt het daarom hoog tijd voor het SCM om de beveiligingseisen aan te scherpen. Daarmee is Nederland het eerste land ter wereld dat officiële eisen stelt voor keyless systemen. Afgelopen jaar heeft Kiwa SCM zo’n 500 verschillende modellen en typen auto’s getest om te controleren of ze voldoende beveiligd zijn tegen een relay attack. Om het inzichtelijk te maken heeft Kiwa SCM een lijst gepubliceerd met alle voertuigen die wel en niet voldoen aan de strenge SCM/CCV keurmerk eisen. Deze lijst vindt u hier.

Sommige auto’s met keyless entry hebben een af-fabriek oplossing met een goedgekeurde werking, maar verreweg het grootste gedeelte van alle auto’s die momenteel rondrijden met keyless entry is zeer kwetsbaar voor zo’n relay attack. Van Vliet schat in dat zo’n 2/3 van alle auto’s met keyless entry of keyless go onbeschermd rondrijden. Dit is in de eerste plaats voor de verzekerde een groot risico, maar ook verzekeraars zitten met de handen in het haar. Het is achteraf nauwelijks te bepalen of de verzekerde zijn/haar auto wel of niet goed heeft afgesloten. 

Keyless Protector aangedragen als oplossing

KE01 Keyless Protector heft de stroomverbinding op waardoor de sleutel niet meer uit te lezen is. Door de sleutel simpelweg te bewegen activeert hij automatisch. Henk noemt het simpel en doeltreffend omdat de gebruiker niets merkt van de werking. 

De KE01 Keyless Protector is een aanvullende maatregel. Dat wil zeggen dat het gecombineerd dient te worden met een SCM/CCV goedgekeurd alarm. Dat kan een af-fabriek alarm zijn maar ook een aftermarket SCM/CCV klasse alarm. Zo is de maatregel ook bedoeld: als toevoeging op de bestaande of nog te plaatsen beveiliging, níet als losse beveiliging. 

De Keyless Protector is geschikt voor vrijwel elke sleutel!

Omdat de KE01 Keyless Protector ontwikkeld is op het formaat batterij dat in de autosleutels zit, betekent dat de KE01 Keyless Protector in vrijwel iedere autosleutel past! Daarom is het de ideale aanvulling op een af-fabriek alarmsysteem, maar ook bij een aftermarket systeem is het een perfecte toevoeging tegen relay attack.

Heeft uw auto keyless entry en bent u benieuwd of de KE01 Keyless Protector ook in uw autosleutels te installeren is? Kijk dan snel hier op onze selectiepagina. U kunt ook contact met ons opnemen via 088-0123 300 of [email protected]

Wilt u de uitzending terugluisteren waarin Henk van Vliet uitleg geeft over de aangescherpte keyless entry maatregelen? dat kan hier op de site van BNR nieuwsradio!

Ga naar B2B pagina
Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking