CCV / SCM gecertificeerd voor verzekeraar!
's Werelds eerste elektronische sleutel beveiliging!
Geschikt voor elke auto met keyless!
SCMDEALER WORDEN?Inschrijven nieuwsbrief
0

Op zoek naar onderhoud aan uw keyless protector? Ga naar onze onderhoudspagina.Bent u op zoek naar onderhoud aan uw keyless protector? Ga naar onze onderhoudspagina.Lees meer

CCV / SCM gecertificeerd voor verzekeraar!
's Werelds eerste elektronische sleutel beveiliging!
Geschikt voor elke auto met keyless!

Op zoek naar onderhoud aan uw keyless protector? Ga naar onze onderhoudspagina.Bent u op zoek naar onderhoud aan uw keyless protector? Ga naar onze onderhoudspagina.Lees meer

Door Keyless Protector, 18 oktober 2021

Keyless entry auto's in trek bij autodieven aan de landsgrens

Relay attack

Door middel van een relay attack worden steeds meer auto’s gestolen. Hierbij wordt door speciale apparatuur het signaal van uw autosleutel opgevangen en versterkt. Als de autodieven het signaal gevonden hebben kunnen ze deze vervolgens gebruiken om uw auto zonder enige moeite open te maken. De auto herkent het signaal van de sleutel en gaat voor de dieven open. Zo is een auto binnen enkele seconden te openen en starten zonder een slot te forceren of een alarm te triggeren.

Deze manier van autodiefstal wordt steeds bekender en steeds meer toegepast. Omdat het zo gemakkelijk en lucratief is wordt de relay attack niet alleen maar gepleegd door de georganiseerde misdaad maar ook door de kleine autocrimineel. De dieven nemen de onderdelen van de auto mee aar het buitenland en verkopen het daar voor honderden euro’s. De diefstal van onderdelen resulteert in veel schade aan het voertuig en daarmee hoge een hoge kostenpost. Daarnaast is het voor verzekeraars lastig te bepalen of de auto wel of niet goed op slot zat, of dat deze geopend is door de inbrekers. Het gebrek aan inbraaksporen kan ervoor zorgen dat de verzekering de schade niet dekt.

 

Verzekeraars worden strenger

Wanneer bent u verzekerd tegen inbraak via relay attack? Sinds 2021 is er door Kiwa SCM nieuwe regelgeving omtrent keyless entry opgesteld. Kiwa SCM is de overkoepelende organisatie van verzekeraars en is verantwoordelijk voor het SCM keurmerk. Het bijbehorende SCM certificaat waarborgt de kwaliteit van voertuigbeveiliging in Nederland en is daarmee het bewijsmiddel voor uw verzekeraar dat uw auto goed beveiligd is. Sinds januari 2021 moeten auto’s met Keyless entry en/of Keyless go een SCM KE01 keyless entry/go aanvullende maatregel tegen relay attack in hun voertuig hebben. De SCM KE01 keyless entry/go beveiligingsmaatregel zorgt ervoor dat dieven het signaal van de sleutel niet op kunnen pikken en dus niet kunnen gebruiken om de auto te ontgrendelen. Tips zoals uw sleutel in een blikken trommel of speciale zakjes stoppen werken eigenlijk nauwelijks. Daarnaast mag een SCM erkende maatregel niet afhankelijk zijn van menselijk handelen. Het is dus altijd beter om een SCM KE01 erkende maatregel in uw auto te laten installeren. Zo bent u goed verzekerd en loopt u vrijwel geen kans meer op diefstal van uw voertuig via een relay attack.

 

SCM KE01 Keyless Protector

De SCM KE01 Keyless Protector is de eerste KE01 oplossing die door Kiwa SCM is goedgekeurd en is beschikbaar voor 99% van alle moderne. Dat betekent dat de KE01 Keyless Protector voldoet aan de strenge eisen waaraan een maatregel tegen een relay attack moet voldoen. De KE01 Keyless Protector schakelt de sleutel uit als u hem weg heeft gelegd. Op deze manier zendt de sleutel geen signaal meer uit en kan deze dus ook niet worden uitgelezen door inbrekers met relay attack apparatuur. Door middel van een bewegingssensor schakelt de sleutel automatisch in zodra u hem weer oppakt. Doordat de Keyless Protector is goedgekeurd als een SCM KE01 keyless entry/go aanvullende maatregel, bent u verzekerd tegen diefstal door middel van een relay attack.

Bent u benieuwd of uw auto ook een SCM KE01 aanvullende maatregel behoeft? We kijken graag met u mee! Neem contact met ons op via 088-0123 300 of stuur een email naar [email protected]. Onze productspecialisten helpen u graag met een gratis en vrijblijvend advies op maat, zodat u zeker weet dat uw auto beveiligd is met een passende SCM goedgekeurde beveiligingsmaatregel conform de eisen van uw verzekeraar!

Ga naar B2B pagina
Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking