CCV / SCM gecertificeerd voor verzekeraar!
's Werelds eerste elektronische sleutel beveiliging!
Geschikt voor elke auto met keyless!
SCMDEALER WORDEN?Inschrijven nieuwsbrief
0

Op zoek naar onderhoud aan uw keyless protector? Ga naar onze onderhoudspagina.Bent u op zoek naar onderhoud aan uw keyless protector? Ga naar onze onderhoudspagina.Lees meer

CCV / SCM gecertificeerd voor verzekeraar!
's Werelds eerste elektronische sleutel beveiliging!
Geschikt voor elke auto met keyless!

Op zoek naar onderhoud aan uw keyless protector? Ga naar onze onderhoudspagina.Bent u op zoek naar onderhoud aan uw keyless protector? Ga naar onze onderhoudspagina.Lees meer

Door Keyless Protector Benelux, 5 augustus 2019

Keyless autodiefstal - deze auto's zijn het meest gevoelig

Om de consument te begeleiden bij het aankopen van een auto lanceerde Thatcham eerder dit jaar een veiligheidsbeoordeling om het diefstalrisico van nieuwe auto’s in te schatten. Wat eerder al is gebleken uit de meest recente autodiefstal cijfers werd nogmaals onderstreept door de consumentenbeoordelingen: De meeste nieuwe auto’s beschikken niet over voldoende veiligheidsmaatregelen om weerstand te bieden tegen de zogenaamde ‘relay attacks’. Deze diefstalmethode is momenteel de meest voorkomende wijze van autodiefstal. Bij deze methode kunnen criminelen door middel van een zender en ontvanger het signaal tussen autosleutel en auto versterken. Hierdoor hoeven ze niet fysiek over de sleutel te beschikken om de auto te kunnen openen, starten en zelfs weg te rijden. Ze hoeven enkel vanaf de voordeur het huis te scannen naar het signaal van de sleutel.

Verzekeringspremies stijgen door keyless entry probleem

Keyless autodiefstal is een zeer groot probleem. Bijna alle auto’s van 2017 of nieuwer dat uitgerust is met een keyless entry of comfort access systeem is op afstand te stelen. Wouter Verkerk van het Verzekeringsbureau Voertuigcriminaliteit (VbV) stelt dat het geen kwestie van tijd is óf je auto gehackt wordt, maar wanneer. Dit is bijzonder vervelend voor de eigenaar, maar ook voor andere voertuigbezitters aangezien deze diefstallen de verzekeringspremies omhoog drijft.

Beoordelingsschaal keyless entry voertuigen

De beoordelingsschaal van Thatcham voor voertuigen is gebaseerd op hun kwetsbaarheid voor diefstal en is ingedeeld in vijf categorieën. Deze lopen van ‘zeer goed’ tot ‘onaanvaardbaar’. Thatcham heeft nog maar een kleine hoeveelheid voertuigen getest en geeft aan dit in verloop van tijd verder uit te breiden.

Thatcham Research autoverzekeringsclassificaties 2019

Voertuigen die als 'zeer goed' geclassificeerd zijn:

 • BMW 7-serie 19
 • BMW X7 19
 • Land Rover Evoque 19
 • Jaguar XE 19
 • Mercedes B-klasse 19
 • Porsche 911 992
 • Porsche Macan 19

Voertuigen die als 'slecht' geclassificeerd zijn:

 • DS3 Crossback
 • Ford Mondeo
 • Hyundai Nexo
 • KIA ProCee'd
 • Lexus UX
 • Mazda 3
 • Toyota Corolla Hybrid
 • Toyota RAV-4
 • Volvo S60

Naast deze lijst is ook de Suzuki Jimny getest. Deze auto is dermate slecht beveiligd dat deze het stempel 'onaanvaardbaar' kreeg.

Dé oplossing tegen relay attack

Autofabrikanten erkennen de problemen maar hebben vooralsnog geen antwoord. Het is mogelijk om het keyless entry uit te laten schakelen maar daarmee verliest de consument ook het comfort van dit systeem.

Keyless Protector heeft wél een antwoord op dit probleem. De keyless protector werkt als een klem op de batterij van de autosleutel en zorgt ervoor dat het contact tussen batterij en sleutel verbroken wordt zodra de sleutel 3 minuten inactief is. Zodra de sleutel weer opgepakt wordt activeert de sleutel zichzelf weer, waardoor het keyless systeem gebruikt kan worden zoals u gewend bent. De Keyless Protector is een onzichtbare oplossing die ervoor zorgt dat de auto optimaal beveiligd is en de installatie ervan is even gemakkelijk als het vervangen van een batterij.

Informeer nu naar de mogelijkheden voor uw auto en zorg dat deze beschermd is tegen relay-attacks!

Klik hier voor de verschillende varianten!

Ga naar B2B pagina
Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking