CCV / SCM gecertificeerd voor verzekeraar!
's Werelds eerste elektronische sleutel beveiliging!
Geschikt voor elke auto met keyless!
SCMDEALER WORDEN?Inschrijven nieuwsbrief
0

Op zoek naar onderhoud aan uw keyless protector? Ga naar onze onderhoudspagina.Bent u op zoek naar onderhoud aan uw keyless protector? Ga naar onze onderhoudspagina.Lees meer

CCV / SCM gecertificeerd voor verzekeraar!
's Werelds eerste elektronische sleutel beveiliging!
Geschikt voor elke auto met keyless!

Op zoek naar onderhoud aan uw keyless protector? Ga naar onze onderhoudspagina.Bent u op zoek naar onderhoud aan uw keyless protector? Ga naar onze onderhoudspagina.Lees meer

Door Keyless Protector, 23 april 2020

Is uw auto met keyless entry wel veilig?

Een autosleutel dat de auto automatisch ontgrendelt klinkt als een fijne optie. Het keyless entry systeem wordt dan ook door steeds meer autofabrikanten aangeboden omdat de consument steeds meer luxe en comfort verwacht. De keerzijde van dit keyless entry systeem is dat het zeer gevoelig blijkt om gehackt te worden. Het grote probleem van de inbraak via relay attack is dat alle keyless entry systemen gebruik maken van dezelfde techniek. Zo kan iedere willekeurige auto dat uitgerust is met keyless entry slachtoffer worden van een relay attack. Daar komt nog eens bij dat een autodief slechts enkele seconden heeft om de auto te openen met een relay attack.

Omdat de relay attack inbraakmethodiek zo ontzettend gemakkelijk gaat hebben bendes zich gespecialiseerd in deze inbraakwijze. Zij kunnen in mum van tijd de navigatie, airbags of andere gemakkelijk verkoopbare interieurdelen meenemen dankzij het beveiligingslek van de keyless entry.

 

Verzekeraars ten einde raad

Voor verzekeraars is de relay attack een doorn in het oog. Ondanks dat een auto voorzien is van een af-fabriek alarmsysteem is de auto te openen zonder dat dit afgaat. De auto denkt immers dat de auto open moet gaan omdat hij ‘denkt’ dat de sleutel in de buurt is. Er is dan ook geen inbraakschade of alarmmelding. Bij een inbraakmelding vragen verzekeraars om hard bewijs van deze inbraak. Zij verwachten een ingeslagen ruit of een geforceerde deur, maar bij een relay attack is dit veel lastiger te bewijzen. Het zou namelijk ook kunnen zijn dat de eigenaar ‘vergeten’ is om de deur te vergrendelen. Verzekeraars maken zich dan ook hard voor strengere beveiligingsmaatregelen.

 

Keyless Protector

Kiwa SCM erkent het probleem en ziet ook dat binnen de huidige gamma van alarm classificering geen keurmerk is voor keyless entry. Toch kunt u uw auto wél beveiligen tegen een relay attack. De Keyless Protector is ’s werelds eerste elektronische sleutelbeveiliging en beveiligt uw auto met keyless entry specifiek tegen relay attack. De Keyless Protector is ontwikkeld om samen te werken met uw af-fabriekalarm of CCV / SCM klasse alarm. De Keyless Protector wordt in uw autosleutel geplaatst en zal de autosleutel uitschakelen als deze niet gebruikt wordt. Zo is de autosleutel niet meer detecteerbaar en daarmee niet te vinden met een relay attack.

De Keyless Protector met bewegingssensor is ontwikkeld om in de eerste plaats uw autosleutel zo goed mogelijk te beveiligen zonder daarbij in te leveren op gebruiksgemak. Dankzij de bewegingssensor zal de autosleutel automatisch uitschakelen als deze een paar minuten stilligt. De Keyless Protector verbreekt de verbinding tussen de batterij en de autosleutel waardoor deze niet meer te detecteren is. Daarmee is de sleutel onzichtbaar voor een relay attack en dus helemaal veilig. Zodra u de autosleutel weer oppakt zal de Keyless Protector de verbinding herstellen en kunt u daarmee uw sleutel gebruiken zoals u gewend bent. Uw autosleutel is perfect beveiligd zonder dat u er iets van merkt. 

De Keyless Protector met dubbele autorisatie zal net zoals de Keyless Protector met bewegingssensor automatisch de verbinding tussen sleutel en batterij verbreken nadat deze enkele minuten stilligt. Waar de Keyless Protector met bewegingssensor zal activeren door de sleutel op te pakken dient u de Keyless Protector met dubbele autorisatie handmatig te activeren. Door tweemaal in een vast ritme op de sleutel te tikken zal de Keyless Protector de sleutel weer activeren. Dit kunt u ook doen met de sleutel in uw zak door tweemaal op uw broekzak te tikken.

 

Er is een Keyless Protector voor 99% van alle autosleutels met keyless entry. Wilt u de werking van de verschillende versies wat beter bekijken? Klik dan HIER!

Ga naar B2B pagina
Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking