CCV / SCM gecertificeerd voor verzekeraar!
's Werelds eerste elektronische sleutel beveiliging!
Geschikt voor elke auto met keyless!
SCMDEALER WORDEN?Inschrijven nieuwsbrief
0

Op zoek naar onderhoud aan uw keyless protector? Ga naar onze onderhoudspagina.Bent u op zoek naar onderhoud aan uw keyless protector? Ga naar onze onderhoudspagina.Lees meer

CCV / SCM gecertificeerd voor verzekeraar!
's Werelds eerste elektronische sleutel beveiliging!
Geschikt voor elke auto met keyless!

Op zoek naar onderhoud aan uw keyless protector? Ga naar onze onderhoudspagina.Bent u op zoek naar onderhoud aan uw keyless protector? Ga naar onze onderhoudspagina.Lees meer

Door Keyless Protector Benelux, 5 augustus 2019

Diefstal jonge auto’s weer toegenomen

Ten opzichte van dezelfde periode in 2018 steeg de diefstal van deze auto’s maar liefst met 12 procent. Diefstal van auto’s van onder de twee jaar oud steeg zelfs met 38 procent. Dit blijkt uit cijfers van het Landelijk Informatiecentrum Voertuigcriminaliteit (LIV). Het totale aantal diefstallen is weliswaar gedaald, maar dit gebeurde met nog geen één procent. Dit komt neer op een mindering van 36 auto’s.

Volkswagen diefstal nog altijd populair

Ondanks dat er een daling is te zien blijven de volumemodellen van Volkswagen de meest populaire auto’s om te stelen. De Polo en de Golf staan nog steeds bovenaan de lijst van meest gestolen voertuigen. De toename van de jonge voertuigen worden vooral aangerekend aan de Audi A1 en de Fiat 500.

“Het zijn populaire auto’s in de compacte klasse. Wat wij terugkrijgen uit onze contacten bij de opsporing is dat een model dat populair is bij autokopers enige tijd later ook vaker gestolen wordt. Die auto’s worden vaak op bestelling gestolen. Het is in toenemende mate een activiteit van de georganiseerde criminaliteit, die daarbij zeer professioneel te werk gaat” aldus Hendrik Steller, manager van het LIV.

Terugvindpercentage voertuigen

Hoe langer de auto vermist is, hoe kleiner de kans is dat deze wordt teruggevonden. Bij de meeste auto’s die worden teruggevonden gebeurt dat dan ook binnen 24 uur. Uit de cijfers van het LIV blijkt dat auto’s waarbij een grote diefstalstijging waargenomen is het terugvindpercentage extreem laag is. Bij de eerder genoemde Audi A1 en Fiat 500 bedragen de terugvindpercentages respectievelijk 16 en 15 procent. Vaak verdwijnen in Nederland gestolen auto’s naar het buitenland of worden gestript voor onderdelen.

Relay Attack

Een belangrijke ontwikkeling dat autodiefstallen in de kaart speelt is de keyless entry optie. De autosleutel zendt een continue signaal uit dat door criminelen opgevangen kan worden en vervolgens versterkt wordt waardoor de auto zonder sleutel geopend en zelfs gestart kan worden. Hierdoor kan de crimineel zonder over de sleutel te beschikken wegrijden met een auto. Deze diefstalmethode wordt ‘relay attack’ genoemd. Ook het LIV erkent dat dit een grote boosdoener is, met name omdat het een universeel probleem is en niet enkele automerken of modellen betreft. Alle voertuigen met keyless entry zijn op dezelfde wijze te stelen. Zelfs voertuigen met een SCM voertuigvolgsysteem zijn hiervoor gevoelig. Bij diefstal van een auto door relay attack is er geen melding gemaakt via het voertuigvolgsysteem, hierdoor hebben de dieven alle tijd!

De Keyless Protector, de oplossing tegen relay attack

Omdat diefstal en inbraak middels relay attacks momenteel meer voorkomt dan het intikken van een autoruit, is een oplossing voor dit probleem zeer welkom. De Keyless Protector biedt dat antwoord: Door een gemakkelijk te installeren toevoeging aan uw autosleutel is deze bestand tegen relay attacks. De Protector zorgt ervoor dat de autosleutel uitgeschakeld wordt zodra de auto vergrendeld wordt, waardoor de sleutel niet meer te detecteren is door criminelen.

Het plaatsen van een Keyless Protector is net zo gemakkelijk als het vervangen van de batterij en werkt in perfecte harmonie met uw af-fabriek én aftermarket alarmsysteem. Daarnaast doet de Keyless Protector geen afbreuk aan uw fabrieksgarantie waardoor u zorgeloos uw keyless entry systeem kunt blijven gebruiken terwijl uw voertuig beveiligd is tegen relay attacks.

Ga naar B2B pagina
Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking