CCV / SCM gecertificeerd voor verzekeraar!
's Werelds eerste elektronische sleutel beveiliging!
Geschikt voor elke auto met keyless!
SCMDEALER WORDEN?Inschrijven nieuwsbrief
0

Op zoek naar onderhoud aan uw keyless protector? Ga naar onze onderhoudspagina.Bent u op zoek naar onderhoud aan uw keyless protector? Ga naar onze onderhoudspagina.Lees meer

CCV / SCM gecertificeerd voor verzekeraar!
's Werelds eerste elektronische sleutel beveiliging!
Geschikt voor elke auto met keyless!

Op zoek naar onderhoud aan uw keyless protector? Ga naar onze onderhoudspagina.Bent u op zoek naar onderhoud aan uw keyless protector? Ga naar onze onderhoudspagina.Lees meer

Door Keyless Protector Benelux, 1 maart 2019

De top 10 meest gestolen auto’s van 2018

In de loop van het nieuwe jaar worden cijfers en statistiekenvover allerlei zaken van het afgelopen jaar bekend gemaakt. Het onderwerp autodiefstal is niet anders.

Net zoals het voorgaande jaar is ook het totaal aantal autodiefstallen in 2018 gedaald. Dit waren er iets meer dan 7200 waar dit in 2017 zo’n 1000 auto’s meer waren.

Hoewel dit een positieve ontwikkeling is, komt er wel een ander opvallend feit bovendrijven. Het aantal hybride voertuigen dat werd gestolen is verdubbeld ten opzichte van het voorgaande jaar. Deze ontwikkeling is niet helemaal vreemd gezien het aantal hybride voertuigen ook toe neemt.

Vanwaar deze daling?

Het is onmogelijk om hier een definitief antwoord op te geven. Het is natuurlijk zo dat voertuigen steeds complexer worden, maar dat wil niet zeggen dat ze daardoor minder gemakkelijk te stelen zijn. Wel is het zo dat per 1 januari 2015 verzekeraars strenger zijn geworden betreft beveiligingseisen voor voertuigen. De toename in het gebruik van aftermarket beveiligingssystemen die voor een betere beveiliging zorgen dan de systemen die fabriek-af geleverd zijn zal hierin zeker een rol spelen.

Meest gestolen voertuigen van 2018

  1. Volkswagen Golf – 757 stuks
  2. Volkswagen Polo – 751 stuks
  3. BMW 3 serie – 268 stuks
  4. Renault Clio – 181 stuks
  5. Fiat 500 – 144 stuks
  6. Opel Corsa – 133 stuks
  7. Audi A1 – 116 stuks
  8. BMW 5 serie (G30, nieuwe model) 112 stuks
  9. Toyota Aygo – 111 stuks
  10. Toyota RAV4 – 109 stuks

Conclusie

Het aantal Toyota RAV4’s dat gestolen werd is verminderd. Dit heeft waarschijnlijk te maken met de betere beveiling die is aangebracht gezien dit model als zeer diefstalgevoelig gemarkeerd werd.

Duurdere voertuigen zoals BMW zijn steevast goed vertegenwoordigd in deze lijsten. Dat de 3 serie relatief gemakkelijk te stelen is was al bekend. Het valt wel op dat de nieuwe versie van de 5 serie ook al direct in dit lijstje te vinden is. Hieruit kunnen we concluderen dat BMW ook bij dit model de beveiliging nog niet naar behoren heeft kunnen maken.

Een ander merk dat al jaren tot de meest gestolen voertuigen hoort is Volkswagen. Sterker nog; samen zijn de Golf en de Polo goed voor de helft van alle gestolen voertuigen. Natuurlijk is het ook een van de best verkochte merk auto, maar het is zorgwekkend dat deze modellen zo met kop en schouder boven de rest uitsteekt.

Hoe kunt u dit voorkomen?

Wat niet specifiek in dit lijstje naar voren komt is de manier waarop de auto’s ontvreemd zijn. Waar men vroeger met een schroevendraaier en wat handigheid al een eind kwam om een auto te stelen gebruikt de professionele autodief tegenwoordig geavanceerde hackingsoftware waardoor zij zonder inbraaksporen een auto op afstand kunnen openen en zelfs kunnen starten!

Volgens stichting SCM, verantwoordelijk voor de gelijknamige alarmsysteem certificering, is de nummer 1 methode van inbraak de zogenaamde ‘Relay Attack’ methode. Met deze techniek kunnen autodieven het signaal tussen auto en autosleutel versterken waardoor de auto op afstand te openen is. Vrijwel alle auto’s met een keyless entry en start systeem zijn hiervoor gevoelig.

Naast het installeren van dure beveiligingssystemen bestaat er ook een simpele oplossing voor dit specifieke probleem. Keyless Protector introduceert een soort clip dat in de autosleutel geplaatst dient te worden. Deze oplossing schakelt de autosleutel uit zodra de auto op slot gaat. Hierdoor kan de sleutel niet meer communiceren met de auto en is dus veilig voor deze inbraaktechniek.

De Keyless Protector is geen vervanging voor andere beveiligingssystemen, maar sluit perfect aan waardoor u uw auto zo goed mogelijk kunt beschermen.

Kijk nu op www.keylessprotector.nl om te zien hoe dit werkt en om de protector te bestellen.

Ga naar B2B pagina
Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking