CCV / SCM gecertificeerd voor verzekeraar!
's Werelds eerste elektronische sleutel beveiliging!
Geschikt voor elke auto met keyless!
SCMDEALER WORDEN?Inschrijven nieuwsbrief
0

Op zoek naar onderhoud aan uw keyless protector? Ga naar onze onderhoudspagina.Bent u op zoek naar onderhoud aan uw keyless protector? Ga naar onze onderhoudspagina.Lees meer

CCV / SCM gecertificeerd voor verzekeraar!
's Werelds eerste elektronische sleutel beveiliging!
Geschikt voor elke auto met keyless!

Op zoek naar onderhoud aan uw keyless protector? Ga naar onze onderhoudspagina.Bent u op zoek naar onderhoud aan uw keyless protector? Ga naar onze onderhoudspagina.Lees meer

Door Keyless Protector, 6 augustus 2021

Brabantse dorpen wederom slachtoffer van criminele autobendes

Keyless entry en keyless start

Al tijdens de aanschaf van de auto zo’n anderhalf jaar geleden werd de kersverse eigenaar van de Golf er al op geattendeerd: Het risico van keyless. Het keyless entry en keyless start systeem is, zoals de naam doet vermoeden, een systeem om de auto te openen zonder actief de autosleutel te bedienen. zo ontgrendelt de auto automatisch als de bestuurder met de sleutel in de broekzak in de buurt van de auto komt. Helaas is het voor autocriminelen een fluitje van een cent om misbruik te maken van deze techniek.

Binnen een minuut leeggeroofd

Het keyless systeem werkt op basis van twee signalen die elkaar zoeken. De auto zendt een kort signaal uit en de autosleutel ook. Zodra deze signalen elkaar vinden, doordat de sleutel in de buurt van de auto komt, zal de auto automatisch ontgrendelen. Slimme autocriminelen hebben de zogenaamde relay attack ontwikkelt: een methode om het signaal van de autosleutel te verlengen. Met één apparaat wordt het signaal van de sleutel opgevangen en verstuurd naar een tweede apparaat. Dat tweede apparaat ontgrendelt de auto. Zo is de auto te openen zonder dat de auto ook maar enigszins in de buurt is. Omdat de auto denkt dat de sleutel nabij is zal een eventueel aanwezig autoalarm ook niet afgaan, zodat de criminelen op hun gemak de auto kunnen leegroven.

Schade ruim boven de €10.000,-

De inbrekers verwijderen alle relatief gemakkelijk te demonteren onderdelen. Denk daarbij aan het stuur, (digitale) dashboard, navigatie- en infotainmentsysteem. Ook onderdelen zoals koplampen of achterlichten, en in sommige gevallen zelfs motorkappen worden gedemonteerd. De schade die de inbraak veroorzaakt loopt al gauw tot ver in de duizenden euro’s. Dat komt omdat niet alleen de onderdelen weggehaald worden, maar dat dit met grof geweld gaat. Kabels worden losgeknipt, waardoor alle interne bekabeling vervangen moet worden. Los van de waarde van de gestolen onderdelen is het vervangen van de bekabeling enorm arbeidsintensief. Schades van ruim boven de €10.000,- zijn daarom géén uitzondering.

Beveilig uw sleutels tegen een relay attack

Op het internet circuleren verschillende tips, maar de meest voorkomende is het ijzeren doosje. Dit zou het signaal van de autosleutel moeten blokkeren. In de praktijk blijkt dat dit een fabel is, zoals ook uit het interview van Jorg in het ED bleek. Volgens politiewoordvoerder Marco van Rossum ziet de politie ook een flinke toename ziet in met name Brabant van dit type inbraak. Onder meer dankzij een inbraakgolf in Eindhoven scherpte verzekeringsmaatschappijen hun eisen al aan omdat dit type inbraak uit de hand loopt.

KE01 Keyless Protector; dé oplossing tegen de relay attack

De KE01 Keyless Protector is specifiek ontwikkeld om de relay attack tegen te gaan. De KE01 Keyless Protector werkt als een omhulsel om de batterij in het batterijcompartiment van de autosleutel. De bewegingssensor zorgt ervoor dat de autosleutel automatisch in slaap valt zodra de autosleutel enkele minuten stilligt. Daardoor is de autosleutel niet meer uit te lezen door hacking apparatuur.

De KE01 Keyless Protector heeft zich al enkele jaren ruimschoots bewezen en is daarom niet voor niets de eerste officiële SCM gecertificeerde maatregel die voldoet aan alle strenge Kiwa SCM eisen. De KE01 Keyless Protector is beschikbaar voor vrijwel alle moderne autosleutels en daarmee hét antwoord op de relay attack. Informeer snel naar de mogelijkheden voor uw auto!

Ga naar B2B pagina
Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking