CCV / SCM gecertificeerd voor verzekeraar!
's Werelds eerste elektronische sleutel beveiliging!
Geschikt voor elke auto met keyless!
SCMDEALER WORDEN?Inschrijven nieuwsbrief
0

Op zoek naar onderhoud aan uw keyless protector? Ga naar onze onderhoudspagina.Bent u op zoek naar onderhoud aan uw keyless protector? Ga naar onze onderhoudspagina.Lees meer

CCV / SCM gecertificeerd voor verzekeraar!
's Werelds eerste elektronische sleutel beveiliging!
Geschikt voor elke auto met keyless!

Op zoek naar onderhoud aan uw keyless protector? Ga naar onze onderhoudspagina.Bent u op zoek naar onderhoud aan uw keyless protector? Ga naar onze onderhoudspagina.Lees meer

Door Fleetaccess, 26 augustus 2022

Zo vermijd je dat hackers er met je wagen vandoor gaan

Heeft uw auto een contactloos sleutelsysteem? Dat verhoogt het gebruiksgemak van uw auto aanzienlijk. Maar hoe werkt dat nu precies?

Keyless entry en keyless start

Een auto met keyless entry-systeem zendt continu een signaal uit waarmee hij naar de sleutel zoekt. De sleutel zendt een vergelijkbaar signaal uit, op zoek naar de auto. Als de signalen elkaar vinden, wordt de auto ontgrendeld en kan hij worden gestart. De signalen hebben een beperkt bereik, wat ervoor zorgt dat de auto alleen ontgrendeld wordt als de sleutel zich dicht bij de auto bevindt.

Relay attack

Helaas hebben criminelen een methode ontwikkeld om een auto met keyless entry te openen en te starten als de sleutel buiten het bereik van de auto is, de zogenaamde relay attack. Met een simpel apparaatje weten de criminelen het signaal van de auto en het signaal van de sleutel te verlengen, zodat ze elkaar over grotere afstand kunnen vinden. Ze leggen bij wijze van spreken een digitaal verlengsnoer aan tussen de auto en de sleutel. Het kost de dieven maar zo’n 20 seconden om dit verlengsnoer aan te leggen en de auto te openen.

Help! Hoe voorkom ik dat dit mij overkomt?

Gelukkig is er de Keyless Protector! Deze slimme oplossing bestaat uit een klemmetje dat om de batterij van de autosleutel heen gaat. Zodra de sleutel drie minuten stil ligt, zorgt de Keyless Protector ervoor dat de sleutel uitschakelt. De sleutel stopt dan met zoeken naar de auto en zendt geen signaal meer uit. Doordat de sleutel geen signaal meer uitzendt, kunnen autodieven het zogenaamde verlengsnoer niet meer aanleggen en de auto kan dus niet meer over grote afstand geopend worden. Hierbij is het wel van belang dat u de autosleutel ergens neerlegt waar hij niet beweegt. Als u de sleutel in de broekzak heeft zitten blijft de sleutel in beweging en zal hij niet uitgeschakeld worden door de Keyless Protector.

Hoe kom ik aan de Keyless Protector?

De juiste Keyless Protector bestellen voor uw auto doet u via de keuzehulp van keylessprotector.nl. De Keyless Protector is er met en zonder CCV SCM KE01 certificaat. Keyless Protectors met dit certificaat worden goedgekeurd door de verzekering, mits de Keyless Protector is geïnstalleerd door een SCM gecertificeerd bedrijf. U kunt de Keyless Protector laten installeren bij een van de inbouwlocaties van Fleetaccess. Wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op via [email protected].

Ga naar B2B pagina
Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking