CCV / SCM gecertificeerd voor verzekeraar!
's Werelds eerste elektronische sleutel beveiliging!
Geschikt voor elke auto met keyless!
SCMDEALER WORDEN?Inschrijven nieuwsbrief
0

Op zoek naar onderhoud aan uw keyless protector? Ga naar onze onderhoudspagina.Bent u op zoek naar onderhoud aan uw keyless protector? Ga naar onze onderhoudspagina.Lees meer

CCV / SCM gecertificeerd voor verzekeraar!
's Werelds eerste elektronische sleutel beveiliging!
Geschikt voor elke auto met keyless!

Op zoek naar onderhoud aan uw keyless protector? Ga naar onze onderhoudspagina.Bent u op zoek naar onderhoud aan uw keyless protector? Ga naar onze onderhoudspagina.Lees meer

Door Keyless Protector, 6 januari 2021

Aangescherpte keyless entry certificeringseisen SCM/CCV voor 2021

Kiwa is samen met het CCV verantwoordelijk voor de certificering van personenauto’s. Dit doen zij middels het SCM keurmerk. Kiwa SCM scherpt de lijst met auto’s die een aanvullende maatregel nodig hebben aan per 1 januari 2021.

 

Totale aantal autodiefstallen teruggedrongen, schade per diefstal groter

Het percentage van autodiefstallen is in de afgelopen decennia steeds iets teruggedrongen. Toch zijn autodieven steeds slimmer en gehaaider geworden in het stelen van auto’s. Het risico op autodiefstal is daardoor nog steeds groot. Bovendien zijn moderne auto’s veel beter uitgerust en vertegenwoordigen ze een veel grotere waarde dan vroeger. Daarom is het CCV continue bezig met het ontwikkelen van manieren om autodiefstallen terug te dringen. De strenge eisen voor voertuigbeveiliging met het SCM/CCV keurmerk is één van die methoden om het niveau van voertuigbeveiliging hoog te houden.

Vrijwel alle verzekeraars hanteren het SCM/CCV keurmerk als maatstaf voor voertuigbeveiliging. Zij vragen daarom altijd naar een beveiliging met dit keurmerk om een auto in dekking te nemen. Alleen inbouwbedrijven die zelf gecertificeerd zijn mogen voertuigbeveiliging met het SCM/CCV keurmerk inbouwen. Dit keurmerk ligt constant onder de loep om weerstand te bieden tegen de nieuwste diefstaltechnieken. Daarom is het keurmerk per 1 januari 2021 aangescherpt.

De diefstalgevoeligheid van een auto is afhankelijk van een aantal factoren. Het verschilt vaak per merk, type en mate van uitrusting. De zogenaamde 'Risicoklasseindeling Voertuigbeveiliging' geeft een schatting van het diefstalrisico. De risicoklassen zijn verdeeld over 5 niveaus oplopend van laag tot en met zeer hoog. In het algemeen zal een verzekeraar een SCM/CCV beveiliging gaan eisen vanaf risicoklasse ‘gemiddeld’. Deze eis is niet voor iedere auto gelijk. Bepaalde gewilde opties kunnen bijvoorbeeld de risicoklasse verhogen.

Relay attack op keyless entry

Er is één optie die in korte tijd zéér berucht is geworden: Keyless entry of keyless go. Deze optie zorgt ervoor dat de bestuurder de autosleutel slechts in de zak hoeft te houden om de auto te kunnen openen en starten. Dit systeem is ontzettend diefstalgevoelig gebleken. Het signaal tussen auto en sleutel is namelijk erg gemakkelijk te onderscheppen.

Deze techniek wordt ‘relay attack’ genoemd en is een groot probleem gebleken voor verzekeraars. De auto wordt in enkele seconden ongemerkt geopend en daarna volledig leeggeroofd. Voor de eigenaar is het achteraf onmogelijk te bewijzen dat de auto goed vergrendeld was. Omdat de relay attack het sleutelsignaal als het ware kopieert ‘denkt’ de auto dat hij moet ontgrendelen. Een af-fabriek auto alarm zal daarom niet afgaan. Hoog tijd voor het SCM/CCV om de beveiligingsmaatregelen aan te scherpen.

 

SCM/CCV KE01 aanvullende maatregel

Per 1 januari 2020 heeft het SCM/CCV een nieuwe beveiligingsklasse toegevoegd aan de huidige normeringen. De KE01 keyless entry/go richt zich specifiek op de beveiliging van keyless entry systemen. De KE01 klasse geldt als een basisklasse. Dat wil zeggen dat iedere auto die uitgerust is met keyless entry of keyless go éérst een beveiligingsmaatregel dient te treffen voor dit systeem. Deze maatregel staat los van een eventuele andere eis zoals een SCM/CCV klasse 3 of SCM/CCV klasse 4. Het is dus géén vervangende beveiligingseis maar een aanvullende. De volledige lijst met alle voertuigen waar een SCM/CCV KE01 aanvullende maatregel voor noodzakelijk is vindt u HIER.

 

KE01 Keyless protector de eerste gecertificeerde oplossing

De KE01 Keyless Protector is een beveiligingsmaatregel die zich specifiek richt op het weerstaan een relay attack. Het is tevens ook de eerste maatregel dat de SCM/CCV KE01 aanvullende maatregel certificering heeft. Dat wil zeggen dat u met de Keyless Protector voldoet aan de keyless entry beveiligingseis van uw verzekeraar!

De KE01 Keyless Protector werkt als een klem om de batterij en wordt geplaatst in het batterijcompartiment van de autosleutel. De bewegingssensor in de KE01 Keyless Protector zorgt ervoor dat de verbinding tussen batterij en sleutel opgeheven wordt op het moment dat de sleutel enkele minuten stilligt. Daardoor is de sleutel niet meer uit te lezen met hack apparatuur en daarmee beveiligd tegen een relay attack. Zodra u de sleutel oppakt zal de protector de verbinding herstellen. De autosleutel werkt direct weer zoals u gewend bent. Zo is uw autosleutel ongemerkt zeer goed beveiligd!

De KE01 Keyless Protector past in vrijwel alle autosleutels. Hier kunt u zien of er een passende protector voor uw sleutel beschikbaar is. Staat uw sleutel er niet bij? Neem dan contact met ons op via [email protected] en we helpen u de juiste protector te selecteren!

Ga naar B2B pagina
Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking