CCV / SCM gecertificeerd voor verzekeraar!
's Werelds eerste elektronische sleutel beveiliging!
Geschikt voor elke auto met keyless!
SCMDEALER WORDEN?Inschrijven nieuwsbrief
0

Op zoek naar onderhoud aan uw keyless protector? Ga naar onze onderhoudspagina.Bent u op zoek naar onderhoud aan uw keyless protector? Ga naar onze onderhoudspagina.Lees meer

CCV / SCM gecertificeerd voor verzekeraar!
's Werelds eerste elektronische sleutel beveiliging!
Geschikt voor elke auto met keyless!

Op zoek naar onderhoud aan uw keyless protector? Ga naar onze onderhoudspagina.Bent u op zoek naar onderhoud aan uw keyless protector? Ga naar onze onderhoudspagina.Lees meer

Door Keyless Protector, 15 maart 2021

Autodieven strippen vijf BMW's in één nacht

Relay attack
In een recente uitzending van het tv-programma Opsporing Verzocht is te zien hoe de inbrekers door middel van een zogenaamde relay attack de auto kunnen ontgrendelen. Bij een relay attack wordt het signaal tussen de auto en diens sleutel opgepikt en versterkt zodat op afstand de auto te openen is zonder over de sleutel te beschikken.

De eerste inbreker loopt met de tas vol apparatuur naar de voordeur van het huis en probeert het signaal van de autosleutel op te pikken. De andere inbreker staat naast de auto om gebruik te maken van het Keyless entry systeem. Als het signaal wordt doorgestuurd kan de auto worden ontgrendeld zonder schade of andere sporen van vernieling achter te laten. In minder dan een minuut worden alle waardevolle onderdelen van het interieur vakkundig en snel gestript. 

Tegenwoordig gebeurt het steeds vaker dat auto’s met een Keyless entry systeem leeg worden gehaald of worden gestolen. Momenteel is het zelfs de meest voorkomende diefstal- en inbraaktechniek. De materialen om zo'n hackapparaat te bouwen zijn vrij verkrijgbaar en het samenstellen van een relay attack-kit is ook vrij eenvoudig. Om die reden is een diefstal en inbraak via het keyless entry systeem lang niet meer weggelegd voor de gelegenheidsdief, maar wordt dit professioneel aangepakt door bendes.

De professionele bendes weten precies waar zij naar op zoek zijn. Onderdelen zoals de navigatie, airbag, stuur maar ook bijvoorbeeld koplampen zijn vaak de beoogde buit. Deze onderdelen zijn makkelijk te stelen en leveren voor de inbrekers veel geld op bij de doorverkoop op de zwarte markt. Tot overmaat van ramp worden de onderdelen vaak niet heel netjes gedemonteerd, maar worden alle kabels doorgeknipt. Dat resulteert vaak in gigantische schadeposten waarbij de daadwerkelijk gestolen onderdelen slechts een klein deel vertegenwoordigen. 

 

Keyless protector
Sinds 1 januari gelden er extra veiligheidsmaatregelen voor auto’s met een Keyless entry systeem. Dit houdt in dat alle auto’s een gecertificeerde beveiliging moeten hebben indien  het uitgerust is met een Keyless entry en/of keyless go systeem. Om te zien of uw auto voldoende beveiligd is met een af-fabriek oplossing of dat u een aanvullende maatregel nodig heeft kunt u op de lijst van SCM terugvinden.  


Gelukkig er is een beveiligingsmethode dat zich specifiek richt op de beveiliging van het keyless entry systeem en dat voldoet aan de nieuwe Kiwa SCM eisen. De Keyless Protector is het eerste officiële SCM goedgekeurde beveiligingssysteem voor Keyless entry. De Keyless Protector zorgt ervoor dat uw auto niet meer gevoelig is voor de relay attack-apparatuur en maakt uw auto weer veilig.

Door het installeren van de Keyless Protector in uw autosleutel wordt de sleutel na 3 minuten stilliggen uitgezet. Doordat de sleutel uit staat kunnen inbrekers het signaal niet meer oppikken en dit gebruiken om de auto te ontgrendelen. Op het moment dat de sleutel in beweging komt wordt hij weer geactiveerd en kunt u gebruik maken van uw Keyless entry systeem zoals u gewend bent. 

 

Verzekering
Het is vaak lastig voor verzekeraars om te bepalen of er sprake is van inbraak bij deze relay attacks. Er zijn immers geen sporen van inbraak. Hierdoor kan het voorkomen dat uw auto niet verzekerd is tegen inbraak. Door de officieel gecertificeerde SCM KE01 Keyless Protector te installeren is uw auto wél verzekerd tegen diefstal en inbraak, het voldoet dan aan de meerst recente SCM eisen. Neem contact met ons op om de specifieke eisen voor uw voertuig met ons te bespreken!
 

Mocht u geïnteresseerd zijn of vragen hebben over de Keyless protector dan kunt u mailen naar
[email protected] of u kunt bellen naar: 088-0123300. 

Ga naar B2B pagina
Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking